Hieronder vind je verschillende ice tea recepten op basis van verschillende losse theeën die wij aanbieden. Lees snel verder en doe inspiratie op voor de zomer!
Peachy Pai Mu Tan
Benodigheden voor 1 liter
- 1 liter water
- 12 a 15 gram Pai Mu Tan
- 1 perzik, eventueel nog een paar extra stukjes voor de afwerking
- agavesiroop
Bereiding
Warm het water op tot 80°C en giet het over de Pai Mu Tan, laat dit 3 minuten infuseren.
Snij de perzik in schijfjes en doe ze in een kan. Giet de warme thee over in de kan met de perzikschijfjes en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Eens op kamertemperatuur, kan je ze in de koelkast plaatsen.
Serveer in een tof glas en werk eventueel af met een paar stukjes verse perzik. Indien gewenst, voeg nog wat agavesiroop toe.
Black Chai Apple
Benodigheden voor 1 liter
- 500 ml water
- 12 gram Black Chai
- 500ml appelsap (bij voorkeur pulprijke of bioversie)
Bereiding
Warm het water op tot 95°C en giet het over de Black Chai. Laat het 3 minuten infuseren en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna zet je de thee in de koelkast.
Voeg, alvorens je gaat serveren, het appelsap bij de thee.
Iced Fruity Summer Tea
Benodigheden voor 1 liter
- 1 liter water
- 10 a 15 gram Fruity Summer tea
- eventueel agavesiroop
Bereiding
Warm het water op tot 100°C en giet het over de Fruity Summer tea. Laat het 10 minuten infuseren en laat dit afkoelen tot kamer temperatuur. Als de thee op kamertemperatuur is, zet deze dan in de koelkast. Voor de zoetebekken onder ons, kan er eventueel nog een vleugje agavesiroop worden toegevoegd voor het serveren.
Wulu Green Bubbels
Benodigheden voor 1 liter
- 750 ml water
- 12 gram Wulu Green
- 250 ml bruiswater
Bereiding
Warm het water op tot 80°C en giet het over de Wulu Green, laat vervolgens 2 a 3 minuten infuseren. Laat de thee afkoelen tot kamer temperatuur en zet hem vervolgens in de koelkast. Voeg voor het serveren 250 ml bruiswater toe.
Gin & Tea-nic
(op basis van Green Mango dream)
Benodigheden voor 1 cocktail
- 100 ml water
- 50 ml bruiswater
- 2 gram Green Mango Dream
- 1 el limoensap
- 1 el agavesiroop
- 30 ml gin
Bereiding
Verwarm het water tot 80°C en laat 2 minuten infuseren met de Green Mango dream. Laat de thee afkoelen en zit vervolgens in de koelkast.
Voeg voor het serveren het spuitwater, de agavesiroop, het limoensap en de gin toe. Roer/shake alles door elkaar en voeg eventueel nog een ijsblokje toe.
Hierbij heb je alvast wat inspiratie gekregen voor het maken van ice teas. Uiteraard zijn er meerdere combinaties mogelijk. Experimenteer en tag ons in je creaties!